Ægget – stolen der skaber tryghed og frirum i mit liv!

De fleste kender Ægget stolen, som blev designet af Arne Jacobsen tilbage i 1958, og blev sidenhen synonym med dansk møbeldesign over hele verden. Det er i dag stadig en af de mest kendte stole, og selvom mange designere i årenes løb har forsøgt at lave en lignende stol, så er det aldrig blevet helt så optimalt, som den kendte stol.

Ægget har altid været en af mine yndlingsstolen, og siden jeg var lille, har mit store ønsket været at eje en, hvilket gik i opfyldelse i sommers. Den organiske form, som nærmest favner en, når man sidder i den, har altid givet mig en følelse af tryghed. Når man sidder i den, bliver verden lukket ude, og jeg kan bruge timevis på bare at sidde i den og læse en god bog eller kigge ud af vinduet. Det er mit frirum!

For mig er Ægget det bedste møbel i mit hjem, og det bliver en stol, som jeg aldrig vil afgive. Selvom den fylder en del i min lille lejlighed, så vil jeg hellere undvære min sofa, end jeg vil undvære den fantastiske Ægget stol.

Efterhånden er det blevet et søndagsritual, at jeg sidder i Ægget med avisen og en kop kaffe, mens min kæreste indtager sofaen. Han føler ikke det sammen for stolen, som jeg gør, men måske er det fordi, han er noget højere end mig, og derfor ikke kan putte sig så meget i stolen, som jeg kan. Men så har jeg den heldigvis for mig selv, og han har sofaen.

Engang i fremtiden vil jeg meget gerne have en Ægget stol mere, men så skal jeg vist have en lidt større stue. Heldigvis er det tilladt at drømme og håbe, at jeg engang får en stue, som er stor nok til at rumme flere af min yndlingsstol.

En tanke om “Ægget – stolen der skaber tryghed og frirum i mit liv!”

  1. Ægget er en fantastisk stol, som virkelig har skabt mange timers glæde i mit hjem. Mine børn elsker at sidde i den, og da de stadig er ret små, så kan de begge være der. Ægget er også altid den fortrukne stol, når jeg selv skal slappe af med en bog eller lignende,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *