CNC fræsning og laserskæring – Hvad er bedst?

Jeg har et lille projekt kørende hvor jeg skal have produceret nogle dele i aluminium. Delene i sig selv ar ganske enkle, men de involverer nogle kurver og den slags, og så skal det gerne være meget præcis. Jeg vil estimere at intet mindre end en præcision på 0.1-0.2 mm kan gøre det. Jeg har fundet et firma som tilsyneladende kan klare det, og jeg antager at de også kan hjælpe mig med at vælge, men jeg tænkte at jeg ville spørge her alligevel. For jeg står nemlig og skal vælge mellem CNC fræsning og laserskæring.

Omend jeg kender de grundlæggende principper, så ved jeg altså ikke særlig meget om emnet. Jeg ved for eksempel ikke hvor præcis CNC fræsning er, hvor tykke objekter laserskæring kan håndtere, eller om den kan håndtere kurver og så videre i samme dur.

Men der skal jo nok sidde nogen derude som ved en masse om emnet, så derfor tænker jeg at det slet ikke er nogen dårlig idé er skrive her. Jeg vil således gerne læse mere om CNC fræsning og laser skæring, og hvad der ellers skulle dukke op af gode råd og andet godt, vil jeg naturligvis være utrolig taknemmelig for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *