Gør fællesskabet bedre med en firmafrokost!

Mener du ikke, at der er nok sammenhold på arbejdspladsen? Er der mange konflikter eller er der bare ikke en god stemning? Så gør noget ved det i en fart!

Det er desværre blevet meget alment at der ikke er et godt sammenhold på arbejdspladsen. Det kan skyldes mange ting, men lige meget hvad, skal det laves om. For det kan påvirke medarbejderne mere end du tror, da der ikke er en god atmosfære. Det kan også påvirke selve arbejdsglæden, som er et stort problem for både medarbejderne og virksomheden. For når en medarbejder ikke har det optimalt på en arbejdsplads, vil tempoet heller ikke være optimalt. På den måde kan salget faktisk blive reduceret væsentligt og der skal derfor gøres noget ved det i en fart.

Det er vigtigt at virksomheden en gang imellem bliver samlet i forbindelse med nogle foredrag eller kurser. For det medvirker til at de bliver samlet i et rum og her kan se alle ansigter, der befinder sig i virksomheden. Det er især i de store virksomheder, hvor mange slet ikke aner hvem hinanden er eller har set hinanden før. På den måde kan man gøre noget ved det, hvis man en gang i mellem får medarbejderne til et kursus. Her kan medarbejderne så småt snakke med hinanden, som kan øge sammenholdet.

En yderst fungerende metode er teambuilding. Det er for mange medarbejdere særdeles grænseoverskridende, da man skal på hold med nogen man ikke kender og her udføre en masse forskellige opgaver. Men det er lige præcis det der virker. Man skal nemlig blande afdelingerne så godt som muligt, for at få det ønskede resultat. Det er derfor bare at finde en dag, hvor firmaet kan blive rystet sammen i form af en teambuilding.

Derudover kan sammenholdet også forstærkes hvis der bliver indført en form for en fredagsbar. Dette behøver ikke at være hver fredag, men måske én gang om måneden. Her får medarbejderne nemlig også mulighed for at komme i dialog med hinanden og her lære mere om hver enkelt medarbejder. Her kan man få etableret et festudvalg, som består af 10 frivillige, hvor man på den måde også kan få talt med hinanden. Her kan man sige at der skal findes en repræsentant fra hver afdeling. Her kan man så finde på forskellige lege, som ligeledes udvikler sammenholdet til det der er bedre.
Der er derfor mange muligheder hvad angår en forbedring af fællesskabet.

Man kan også indføre forskellige traditioner i form af fastelavn, julefrokoster, halloween og så videre, da det også vil medføre til at medarbejdernes glæde for firmaet vil stige. Når et firma går op i at medarbejderne er underholdt og føler sig tilpasse, vil selve arbejdsglæden også stige. Så hvis man generelt har specifikke datoer i virksomhedens kalender, kan det også være behjælpeligt!

Der er dog mange virksomheder som ønsker et vedvarende fællesskab i form af at det helst skal fungere dagligt. Her kan en firmafrokost være en mulighed. Mange virksomheder medbringer nemlig selv deres egne madpakker, hvor man så her selv styrer, hvornår man vil indtage frokosten. Derfor får man ikke mulighed for at tale med alle, da man ofte spiser på forskellige tidspunkter. Derfor kan det virkelig anbefales at indføre en firmafrokost, da det får alle samlet på et bestemt tidspunkt i løbet af dagen!

Så hvis I ønsker et forbedret fællesskab på arbejdspladsen er det bare at indføre de nye tiltag – især i form af en firmafrokost, da det virkelig vil ændre det hele til det positive!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *