Julemandskostumer er påkrævet påklædning for alle juleaften

Alle familier har deres sjove små traditioner til jul, og hos os er det, at vi alle skal have julemandskostumer på. Normalt tager folk pænt tøj på juleaften, men hos blev det valgt fra for mange år siden. Nu ser vi alle ens ud, gamle som små.

Det ser ret sjovt ud, når vi alle er samlet og har vores julemandskostumer på, og så man os, ville mange nok tro, at vi var lidt små tossede. Og det er vi nok også, men for os er det en måde at gøre en ellers traditionsrig aften lidt sjovere på.

Det er ikke helt de sammen julemandskostumer, vi alle har på, da min mor f.eks. har valgt, at hun hellere vil ligne julemandens kone og derfor har kjole på. Min morfar har et rigtig gammelt julemandskostume på, hvor det er grå bukser og en strikbluse, hvilket man så mere før i tiden.

Jeg har selvfølgelig et af de rigtige julemandskostumer, som jeg fik af mine forældre, da jeg var lidt yngre, og det har så holdt ved lige siden. Der er også nogle af børnekostumerne, som er gået i arv, så nu har min niece f.eks. arvet sin mors gamle dragt.

Det var lidt specielt den første gang, at jeg havde min kæreste med hjemme til jul. Hun kommer fra en familie, hvor man bestemt ikke går i julemandskostumer juleaften, så jeg havde forberedt hende på, hvilket syn hun ville møde. Heldigvis tog hun det pænt, og da hun var med anden gang, havde vi selvfølgelig været ud og købe et sæt til hende også. Nu er det blevet helt normalt for hende, og hun kan i dag godt se det sjove i det.

En tanke om “Julemandskostumer er påkrævet påklædning for alle juleaften”

  1. Tidligere har jeg hørt mange sjove traditioner for juleaften, men har sldrig har jeg hørt om en hel familie i julemandskostumer! Det må være yderst underholdende at se på, og jeg kan godt forstå, hvis det er lidt svært den første gang, man har en ny kæreste med hjem. Selvom det lyder noget anderledes, så er jeg sikkert på, at det giver en dejlig uformel og hyggelig stemning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *