Kosmetisk tandbehandling – det er jo fantastisk hvad man kan

Jeg fik lidt af en overraskelse den anden dag, da jeg mødte en af mine mange onkler, som jeg ikke har set i mange år. Nå ja, man bliver vel en smule overrasket, når man sådan, helt uventet, møder folk man ikke havde regnet med, men det var nu ikke det der slog igennem her. Nej, han havde fået tænder. Fine skinnende hvide bisser, som han bestem ikke havde sidst jeg mødte ham. Faktisk havde han da, ikke en pløk i munden. Det skulle vise sig at han, som så mange andre, havde været offer for kosmetisk tandbehandling.

Det er jo i virkeligheden fantastisk hvad man kan i dag. Hvis man for hundrede år siden spurgte sin nabo om han/hun kunne anbefale en tandlæge, ville blot være blevet gloet åndssvagt på en, da tandlægebegrebet formentlig slet ikke var opfundet endnu. Og i dag kan man få skiftet hele tandsættet ud, skulle man have brug for det. Kosmetisk tandbehandling, ja hvorfor ikke. Det klæder da i hvert fald min onkel.

Nu bør man jo nok nævne, her på falderebet, at kosmetisk tandbehandling jo ikke bare er for sjov. Jovist, når der er tale om simple ting som tandblegning og sådan, er der ikke så meget at rafle om, men når der er tale om en komplet rekonstruktion, så er det altså ikke for folk med tandlægeskræk. Det er en lang proces, så man skal virkelig ville det.

Min onkel ville det og jeg er sikker på at, for ham, er kosmetisk tandbehandling den bedste opfindelse nogensinde.

En tanke om “Kosmetisk tandbehandling – det er jo fantastisk hvad man kan”

  1. Det er sjovt at læse at jeg ikke er den eneste som har oplevet den slags. Det var ganske vidst ikke en onkel, for sådan nogle har jeg slet ikke, men en af min fars gamle venner. Jeg er jo for længst flyttet hjemmefra, så jeg ser ikke min far og hans venner så ofte, men da min far fyldte 60 skulle hele slænget naturligvis samles, og der dukkede han så op.

    Jeg tror at hvis jeg havde været bare et par år ældre, så havde jeg sgu nok fået et hjerteslag, for han have perfekte tænder, i modsætning til hvad jeg huskede. Man kan vel sammenlige det lidt med en gammel rusten Lada som pludselig fremstår som en plinter ny Ferrari.

    Kosmetisk tandbehandling er ikke bare for sjov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *