Mobiltelefoner har haft en kæmpe betydning for hele vores samfund

I løbet af de sidste par dage har jeg faktisk filosoferet en del, og jeg har primært tænkt over, hvordan vi mennesker er kommet til der, hvor vi er i dag. Min mormor fik nemlig sin første mobiltelefon i fødselsdagsgave forleden dag, og det fik mig til at tænke på den enorme betydning, mobiltelefoner har haft for vores samfund.

Havde det ikke været for mobiltelefoner, så tror jeg ikke, at vi havde været der, hvor vi er i dag. Vores verden er langt mere globaliseret, end den var for blot få år siden, og vores verden er blevet meget mindre.

Det har altid været meget kendt, at de ældre generationer ikke er så meget til forandringer, og det var de heller ikke, dengang de første mobiltelefoner kom på gaden. Sådan var det imidlertid også, da telefonen blev opfundet, men den har de lært at elske, så mon ikke de også lærer at elske mobiltelefoner? Det tror jeg, spørgsmålet er blot, hvornår det sker.

Nu er der heldigvis mange fra de ældre generationer, der hyppigt bruger deres mobiltelefoner, men mange har også en tendens til at glemme den, og så er den jo til ingen verdens nytte, hvis de pludselig falder om på gaden og har brug for at ringe om hjælp.

Jeg tror dog, at denne her mentalitet med at vi er bange for det ”ukendte” skyldes, at vi mennesker er vanemennesker, og vi kan bestemt ikke lide, når vi skal til at forholde os til nye ting og funktioner.

Jeg er dog sikker på, at det er sundt at have en kritisk holdning til ting, men jeg synes ikke, at man skal være imod noget, før man har prøvet det, og sådan tror jeg desværre ikke, at alle ældre mennesker tænker. Når det så er sagt er jeg overbevist om, at vi er et kæmpe flertal af verdens befolkning, der hylder mobiltelefoner.

3 tanker om “Mobiltelefoner har haft en kæmpe betydning for hele vores samfund”

  1. Jeg vil give dig helt ret i, at mobiltelefoner har haft en enorm betydning både for os mennesker, men også for hele samfundet generelt. I dag er alt inden for rækkevidde, og det er inden for relativt kort tid. Jeg tror at en forklaring på, hvorfor ældre generationer er vanedyr er, at de har svært ved at sætte sig ind i de her nye ting, og måske har de slet ikke lyst til det heller.

  2. Jeg er også helt enig i, at vi nok ikke havde været her, hvor vi er i dag, hvis det ikke havde været for mobiltelefoner.

  3. De fleste ældre mennesker jeg kender har heldigvis mobiltelefoner i dag, men de bruger dem ikke, fordi de ikke gider at sætte sig ind i, hvordan de virker, og de glemmer at tage dem med sig, når de skal nogle steder, og så kan det jo være ret ligegyldigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *