Narkose tandbehandling og paradentose

Hvis man nogensinde har lidt af angst eller angstanfald, kender man sikker følelsen af at være bange for at ligge sig til at sove, af frygt for ikke at vågne op igen. Jeg har lidt den samme frygt i forhold til narkose tandbehandling, og jeg kunne derfor godt bruge et par betryggende ord, fra folk der har prøvet det, før end at jeg selv skal til det.

Det forholder sig jo sådan at jeg, grundet paradentose, har mistet størsteparten af mine tænder. Det er jo ærgerligt, men i dag kan man heldigvis få implantater, som er så gode, at det næsten er som at få sine egne tænder igen. Jeg er dog, som en stor del af befolkningen for øvrigt er ifølge dages avis, sindssyg tandlægeskræk, hvilket er grunden til at der er blevet taget beslutning om narkose tandbehandling.

Paradentose er i virkeligheden en forfærdig ting, da det ikke nødvendigvis er noget man kan forhindre. Nogle har anlæg for det, og nogle har ikke. Jeg har altid passet godt på mine tænder og så lige pludselig får man at vide, at ens tænder er ved at falde ud. Der er ikke nogen egentlig behandling andet end at fortage en mængde grundige tandrensninger og håbe på det bedste, men det virkede altså ikke i mit tilfælde.

Narkose tandbehandling og paradentose har jo, som udgangspunkt, ikke meget med hinanden at gøre. Paradentose er en sygdom, og narkose tandbehandling er ikke engang en egentlig behandling, men blot en slags sovepille. Course and affect my friends.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *