Negativ scanning – få de gamle negativer scannet og digitaliseret

Igennem tiderne har der været mange forskellige filmformater, og i dag har mange folk gamle negativer liggende derhjemme, hvor kvaliteten ikke er særlig god. Det kan der nu gøres noget ved med negativ scanning, som kan forbedre kvaliteten på gamle film.

Negativ scanning er en metode, hvor man med en speciel scanner kan scanne de gamle film, så de kan blive digitaliseret og samtidig lave billedbehandling. Der findes forskellige kvaliteter af billedbehandling, og hvilken der er bedst kommer ofte an på, hvilken kvalitet af negativer man har med at gøre.

Generelt tilbydes der tre forskellige former for billedbehandling, hvor alle tre leverer et bedre billede end det oprindelige. Under scanningen udkompenseres den orange/brune farve på filmbasen og samtidig anvendes et specielt støvelimineringsfilter, som gør det endelige billede skarpere.  Er der små ridser i emulsionslaget, vil dette ligeledes blive elimineret under negativ scanningen.

Negativ scanning er en optimal løsning for alle dem, der har gamle film liggende derhjemme, hvor kvaliteten ikke er særlig god. Se de gamle billeder med helt nye øjne og nyd dem alle på computeren eller Tv’et, når de først er digitaliseret.

2 tanker om “Negativ scanning – få de gamle negativer scannet og digitaliseret”

  1. Det var sørme godt, at jeg fandt dette indlæg om negativ scanning, for ellers var en del af mine gamle negativer gået tabt. Jeg havde nemlig tænkt mig at smide dem ud, men det er da smart, hvis jeg kan få dem digitaliseret og dermed få noget ud af dem alligevel.

  2. Det lyder da smart, jeg vil straks se, om jeg kan finde mine gamle negativer og få lavet negativ scanning af dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *