OBD fejlkodelæser – diagnosticer fejl på bilen med en fejlkodelæser

For nogle år siden købte jeg en brugt bil, som havde været brugt som lånebil hos en bilforhandler, og selvom den ikke havde kørt særligt langt, så har jeg ikke haft andet end problemer med den. Derfor har nu købt en OBD fejlkodelæser, så jeg selv kan prøve at finde fejlen, inden jeg sender den på værksted.

Nu er jeg ikke uddannet automekaniker eller noget lignende, men læste mig til, at det godt kunne betale sig selv at prøve at finde fejlen med en OBD fejlkodelæser, da man kan spare penge. Det er ikke altid det er en alvorlig fejl, og så er det rart at vide, om man kan vente lidt med at sende bilen på værksted.

For dem der ikke ved, hvad en OBD fejlkodelæser er, kan jeg kort forklare det. Det er et apparat, som man kobler til sin bil og samtidig til sin computer, og så kører den et program som kan diagnosticere fejlen på bilen. Desuden kan man aflæse fejl i motoren, og på denne måde slipper mekanikeren for at gøre det. Der findes flere forskellige modeller af OBD fejlkodelæsere, men generelt er de ikke særlig dyre.

Jeg har selv købt min på nettet, da jeg fandt en side med nogle gode tilbud på OBD fejlkodelæsere. Og selvom jeg lige skulle bruge lidt tid på at sætte mig ind i, hvordan sådan en fejlkodelæser fungerede, så er det bestemt tiden værd. Bilen skal stadig på værksted, hvis det er en alvorlig fejl, men nogle gange kan det også bare være en sikring, og så kan man ofte selv klare det.

Forhåbentlig skal jeg snart skifte bil, så jeg slipper for alle de problemer, men i fremtiden ved jeg, at man kan komme langt ved selv at investere i en OBD fejlkodelæser.

3 tanker om “OBD fejlkodelæser – diagnosticer fejl på bilen med en fejlkodelæser”

  1. Det er rigtig ærgerligt, når man har så mange problemer med sin bil. Jeg har selv været igennem noget lignende, hvor min gamle bil hele tiden meldte fejl. Desværre havde jeg ikke selv en OBD fejlkodelæser, så den var ofte på værkstedet. Nu har jeg en ny bil, men det kunne måske stadig være en god investering at købe sådan en fejlkodelæser.

  2. Sådan en OBD fejlkodelæser kan være meget handy at have, selvom man måske ikke er den store mekaniker. Jeg hjælper ofte mine venner med deres biler, og får mig er en fejlkodelæser helt uundværlig.
    Selvom du skal skifte bil, så vil det være en god ide med en OBD fejlkodelæser, da der er mange småting i de nye biler, som kan gøre, at den viser en fejl uden den nødvendigvis er der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *