Plasticposer og miljøet – er plastic virkelig så slemt?

Plasticposer er, som navnet antyder, lavet af plastic, men hvad er plastic egentlig?

Oprindeligt var plastic et olie produkt, hvilket havde både fordele og ulemper. Fordelen var, dengang, ikke mindst prisen. Jo, olie har engang været billigt, men som med så meget andet var der også en bagside. Dels var, for eksempel plasticposer, ikke en god ting for miljøet. Man havde dengang ikke de samme redskaber til at nedbryde disse materialer som vi har i dag, og således blev de oftest brændt og folk var ganske uvidende om den forurening der blev skabt og dels var der ganske ofte tale om en vis helbreds risiko, som vi kender det fra, for eksempel, asbest.

Efter første verdenskrig ændrede situationen sig en smule med nye former for plastic. Polystyren og polyvinylklorid. Men selvom kvaliteten af materialerne nu var højere, havde det altså ikke den store positive indvirkning på på sundhed og miljø som man kunne ønske. Plasticposer lå stadig og flød i gaderne, så at sige.

Nu om dage har tingene ændret sig en smule. Vi har bedre teknologier til at producere og nedbryde diverse former for plast, men forbruget er også steget dramatisk. Der findes jo nærmest ikke et produkt nu om dage der ikke indeholder plastic komponenter og vi ved alle hvordan de fleste af os slæber mængder af plasticposer med hjem når vi er ude og handle.

Sidste nye skud på stammen, som lover godt, er biologisk nedbrydelige plasticposer, flasker, og lignende. Det er jo alt sammen meget godt, men denne type plastic står altså kun for en lille del at det overordnede forbrug, hvilket er kolossalt.

Så spar på plasticposer og vær opmærksom på hvad de ting du køber indeholder og måske skal vores ikke bekymre sig alt for meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *