Diskussionen med min farfar om porcelænsfyldninger eller sølvfyldninger er bedst

Jeg har haft den tåbeligste diskussion med min farfar, sølvfyldninger eller porcelænsfyldninger? Dumt ikke…

Ja, for jeg tror da, at alle rimelig moderne mennesker ville mene, at porcelænsfyldninger er klart det pæneste, for de er jo helt usynlige, og det er helt som om man aldrig har fået lavet noget i tænderne.

Min farfar mener til gengæld, at sølvfyldninger er det bedste, meget bedre end porcelænsfyldninger siger han. Jeg tror, det er et levn fra dengang, der måske var status i at have været ved tandlægen og få lavet sådan noget. Det må være den eneste forklaring, for porcelænsfyldninger er jo meget pænere. Det giver et renere udtryk, især, hvis man har mange fyldninger i munden efter alt for mange tandlægebesøg.

Jeg har personligt selv en hel del porcelænsfyldninger, faktisk 6 for at være præcis. De første to huller, jeg fik lavet, fik jeg sølv i, men dem har jeg siden fået skiftet ud. Min farfar kommer nok til at have sine sølvfyldninger til sine dages ende, men ellers er tiden vist løbet fra sølv, eller er det bare mig? Jeg har opgivet at overtale ham til at få dem skiftet, han bliver 88, så det kan vel næsten være lige meget. Begge mine forældre har faktisk fået skiftet alle deres, så porcelænsfyldninger må være vejen frem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *