Studido - Stress og koncentrationsbesvær

Studido om Koncentrationsbesvær og ADHD

Du læser et blogindlæg udarbejdet af studido.com. Studido.com er en online tutoring-service og et billigt alternativ til den klassiske, fysiske private lektiehjælp.

Lektiehjælp med studido.com foregår stadig med ægte tutorer men via videochat. Som digital tjeneste, som kan tilgås via bimlende og bamlende apparater, er man derfor nødt til at forholde sig til emnet. Ét er sikkert: den digitale fremtid er allerede rykket ind og er kommet for at blive. Derfor bliver digital læring ikke et holdningsspørgsmål men et spørgsmål, om hvordan man lykkes med digitale midler på en effektiv og hensigtsmæssig vis. Læs mere om, hvorfor Studido blev til i 2016 her.

Koncentrationsbesvær er et problem, som mange børn og voksne døjer med, kan Studido fortælle. Udfordringerne skyldes ofte forstyrrende elementer i den ramtes hverdag. Det kan bl.a. være stress, som mange får som resultat af en travl hverdag, hvor man glemmer at passe på sig selv.
Mange børn oplever, at de tunge arbejdsbyrder i forbindelse med store afleveringer og projektarbejde kan virke stressende, hvilket ofte går ud over koncentrationen.

Studido - Stress og koncentrationsbesvær
Studido – Stress og koncentrationsbesvær

Studido bliver fortalt, at flere unge har koncentrationsbesvær

Man har fra skolepsykologer og psykiatriske afdelingers side kunne berette om stigende antal børn og unge med koncentrationsbesvær de seneste år, fortæller Studido. Man peger på, at det skyldes den mere frie pædagogik, som præger den moderne folkeskole. Ansvar for egen læring og store åbne opgaver fremprovokere indlæringsvanskeligheder hos mange børn. Hos Studido får vi flere henvendelser fra forældre, der har svært ved at hjælpe deres børn med så åbne opgaver – men vores erfarne tutorer hjælper altid.

Simpel fejlernæring kan også være årsag til lidelsen. Det kan blandt skyldes overdreven indtagelse af sukker og koffein eller mangel på jern og vitaminer. Studido fortæller i flere andre blogindlæg om, hvordan du forbereder dit barn bedst muligt gennem sund og varieret frokoster.

En anden hyppig årsag til koncentrationsvanskeligheder hos børn er ADHD, kan Studido fortælle.

Studido - stresset barn
Studido – stresset barn

Studido fortæller kort om ADHD

ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder. ADHD-ramte har udfordringer med at holde opmærksomheden, de har meget energi og de handler ofte mere impulsivt.

ADHD er en lidelse, som rammer folk forskelligt afhængigt af ”graden”. Det betyder, at nogle mennesker kan gå hele livet uden at opdage lidelsen, mens den for andre volder store problemer med koncentration, hukommelse osv. Studido bliver kontaktet af forældre, der gerne vil have hjælp til deres børn, som de mener, er hyperaktive.

Ca. 40% af børn, som lider af ADHD vokser fra dele symptomerne, og hyperaktiviteten bliver ofte erstattet af uopmærksomhed og uro.

 

Behandling af koncentrationsvanskeligheder

Nøglen til behandling af koncentrationsbesvær kan ofte findes i livstilsændringer. Find ud af, hvad det er, som giver dig eller dit barn vanskeligheder. Studido anbefaler, at du starter med at kigge på kosten. Indtager du eller dit barn store mængder alkohol, sukker eller koffein? Hvis ja, bør du stoppe eller formindske indtagelsen.
Får du eller dit barn de anbefalede mængder næringsstoffer? Hvis du er i tvivl så læs op på det på internettet.

Undersøg derefter, om du eller dit barn dyrker tilstrækkelige mængder motion, da motion er en vigtig måde at få tilfredsstillet dele af din krop og hjernes behov. Studio anbefaler altid, at man følger de 8 kostråd.

Søvnmangel er også ofte grund til manglende koncentration. Alle mennesker bør sove minimum 8 timer, og i nogle aldersgrupper er søvnbehovet endnu større.

Aktivering af hjernen er desuden forebyggende for koncentrationsbesvær. Puslespil og matematikspil er enormt god træning for din hjerne, og det er sundt for børn såvel som voksne.

 

Studido hjælper dit barn til bedre og sjovere læring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *