Interessant artikel om tandimplantater fra fortiden

Jeg har lige læst den underligste artikel i Illustreret Videnskab, som jeg synes, jeg vil dele, til dem, der ikke har læst den. Eller til dem, der har interesse i kombinationer af mumier og tandimplantater!

Nogle forskere har fundet en eller anden helt vildt gammel mand i Mexico, sådan en forstenet mumie (beklager den ikke så videnskabelige gengivelse!). Nåh, men efter at have undersøgt ham, vist det sig, at han havde en meget antik udgave af tandimplantater i munden. Der var nogle tænder tilbage i okay stand, men især tandimplantaterne var velbevarede.

Denne opdagelse er meget speciel, fordi man hidtil ikke har vist ret meget om tidligere menneskers tandhygiejne. Man har vist altid troet, at den ikke var så god, så opdagelsen af tandimplantater peger jo i en helt anden retning.

De her tandimplantater var selvfølgelig meget mere primitive, end dem, man kan få i dag, men bare det, at de var der, har stor betydning for forståelse af menneskets fortid, ikke mindst tidligere tiders mundhygiejne og behandling/forebyggelse af tandproblemer. Tandimplantatet var vist lavet af ben fra et eller andet dyr, prøv at læse artiklen selv. Det var ret interessant, synes jeg i hvert fald. Jeg kan ikke nummeret, jeg prøver lige at finde det og poster en update her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *