Vi bruger toiletstole på min arbejdsplads

I sin tid blev jeg uddannet som social- og sundhedshjælper. Nu har jeg efterhånden arbejdet på mange forskellige plejehjem, hospisser og lignende, så det er blevet til cirka 20 års erfaring. Derfor har jeg også kunnet følge udviklingen indenfor denne profession, de udfordringer der kommer og går, og også de hjælpemidler, der med tiden bliver tilgængelige for os. Jeg tænker blandt andet på noget så banalt som toiletstole.

Da jeg i sin tid blev ansat på det plejehjem, jeg i dag har min daglige gang på, var toiletstole ikke noget, der var indført som fast inventar. Det forventedes, at jeg og de andre medarbejdere stod til rådighed, når en af de ældre skulle på WC eller i bad, hvis der blev behov for os. Man kan måske forestille sig, at dette nogle gange kunne blive en smule stressende, eftersom der er omkring 40 boende på plejehjemmet i snit.

Heldigvis bliver der hele tiden udviklet nyt, smart handicapudstyr, der er anvendeligt i mange situationer. Da toiletstole kom til vores opmærksomhed, kan jeg huske, at vi var meget begejstrede. Hér var der endelig et hjælpemiddel specielt designet til at assistere ældre, svage og handicappede i besværlige situationer, så hverdagen på den måde bliver lettere for dem. Jeg var derfor hurtig til at anbefale ledelsen på plejehjemmet at anskaffe et parti toiletstole, så vi kunne prøve dem af.

Toiletstole gjorde en forskel

Jeg lagde hurtigt mærke til, at de toiletstole vi havde installeret i badeværelserne på plejehjemmet, gjorde en forskel. Selvfølgelig udfører de en praktisk funktion, men de giver også brugerne mere selvtillid, fordi de nu pludselig kan klare flere ting uden hjælp. Ligesom alt andet handicapudstyr, som kørestole, gangstativer og lignende, er toiletstole med til, at de ældre kan klare flere ting på egen hånd, og det synes jeg virkelig at rart for alle parter. Selvfølgelig skal vi som social- og sundhedshjælpere stadig passe vores arbejde, men ofte er der masser at lave.

De positive erfaringer mine medarbejdere og jeg har haft med toiletstole har også været medvirkende til, at vi har investeret i en badebænk på alle badeværelser, så der også er støtte i brusekabinen. Disse praktiske anordninger giver ældre mulighed for at sidde ned når kræfterne slipper op, og lige puste lidt ud til de igen føler, at de kan klare ærterne. Jeg er rigtig glad for, at der er firmaer der har disse ting i tanke.

En tanke om “Vi bruger toiletstole på min arbejdsplads”

  1. Det er en utrolig udvikling, der er sket indenfor forskellige former for hjælpemidler til ældre, svage og handikappede. Selvom jeg selv kun har arbejdet i samme branche, som du, i snart ti år, så har jeg også oplevet en stor forbedring.
    Nu findes der ikke kun enkelte modeller af toiletstole, men et bredt udvalg, så alle kan få det bedst mulige hjælpemiddel til en ting, som mange tager for givet. Det har været en fornøjelse at opleve, hvordan en toiletstol kan give ældre og svage selvstændigheden tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *